sila tinggalkan jejak korang ye

thanx for visiting this blog

^_^
kadang-kadang kite mencari cari dimana matahari,tapi allah berikan petir untuk kite,puas kite mencari,rupe rupenyer allah nak bagi kite pelangi yang indah

thank you~

Apr 13, 2011

lain tempat,lain pahaman

selamat pagi yg dah x berapa pagi
haha..malam ni ada HOT2 web scripting..jadi sementara tggu waktu yg sesuai nak stdy kan,i p bukak fb *seperti biasa.

tengok update terbaru,gambar aunties2...
ada yg makan mcd,ada yg letak gambar anak..ada yg letak gambar makan mee celup


haaaa~~~~(nada macam baru dapat idea.hihi)


mee celup..terus teringat satu peristiwa yg terjadi kat ifnir sekeluarga..



cite dia cenggini....


suatu hari kami jalan2 kat mesra mall..tapi perut lapar..nk makan banyak2 *perut gergasi tu ifnir je.haha
round punya round,kul2 sudah..

last skali abi dapat idea nk mkn kat kedai ni siamyangbarusampaimalaysia kot..sebab dia punya nasi kukus sedap+Ayam besoooooooo! *penting ok untuk mereka yg berperut besar seperti ifnir.haha..


nasi kukus 4,satu sorang..pastu abi tanya apa lagi yg ade sebab dh lewat kn
pastu orang yg amik order ni cakap la..ada mee cellooouup! *dapat tangkap x?haha..xdapat pon xpe..pe yg ifnir nk cakap sebenarnnya adalah "gila r,sampai bergulung lidah nk sebut mee celup tu.double LL pastu amik lajak O pulak..hahaha"..

orang siam mmg cakap macam tu kot.. *sape yg ada keturunan siam atau orang siam,tolong maapkan ifnir,bukan nk sindir,tapi word baru untuk ifnir on that day..anggap gurau je k :)


=========================================================================

sekarang mee rebus pulak
biasa la bila dh sebut pasal mee,terus melarat pasal mee lain pulak..

kat umah ifnir..kalau sebut mee sup,xde tauhu tau.. 

antara contoh mee sup yg ada daging dan xada tauhu.hikhik



tapi kat tempat ifnir belajar ni,kalau order mee sup,mesti ade tauhu..dont like sebab xmatching :(

cm ni la contohnya..ada tauhu..:(



=====



next: mee rebus

ni memang common,sebab ade telur..then kalau nk cepat kenyang,memang mee ni la jadik pilihan ifnir.




=====



next: mee udang
sebab dia ada udang.hahahaa..xmatching jugak kalau nk panggil mee sup/mee rebus.haha
eeee..dari tadi duk matching..matching..kang ada yg makan selipar kang!hahaha

tengok udangnya..besorrr..jadi amat seswai kalau panggil mee udang.haha..ni bagi pendapat i la.haha



=====



next: mee celup

mee celup ni ada tambahan kangkung  +  kacang tanah..xtw la betul ke x.
sebab dh lupa laupun penah p makan kat kedai siam tu..lebih kurang sama je ngn mee sup,cuma ada tambahan tu la kot.KOT la.hahaha



====


next: mee rebus jawa/ mee rebus johor??

mee ni,i penah makan time bukak puasa kat umh auntie i..

dia masak.kuah likat..ada kacang2.ade tauhu,siap timbul2 lagi time lam periuk..
time auntie i masak,i nampak tulisan kat paket tu tulis mee jawa..tapi tadi i google,ada yg tulis mee rebus jawa..mee rebus johor..
i sangat tidak maherzain makanan orang lain..tolong maherzainkan i.haha

tu tauhunya.
xdapat cari gambar mee yg ada tauhu besor rongga-rongga kat dalam tu,dapat tauhu ni pon kira tauhu la jugakkan


i memang x makan kacang + tauhu yg ada dalam mee..xmatching laa...
*penting tw matching ni,sebab xmau rasa makanan tu lari ketakutan.hahaha
ready selipar sume..


zaassss..i lari.. :P
hahaha


sekian saja. semalam tekak rasa nk makan ayam goreng + nasi puteh + sambal merah..
tapi hari ni tekak rasa nk makan mee sup yg xda tauhu/mee rebus la pulak

kita tunggu dan lihat pe makanan yg menarik perhatian ifnir kat pasal malam nnti :D

aerobik yuukkk!!

5 comments:

Abang Stalker said...

tetbe rs lapar lak..sdpnya mee up..feberet tu. :)

MiSzy DiaN said...

lapar tgk mee2 ni suma..
nak p lunch..
ikut??


hehe..
dtg jmput join lucky draw..
http://miszydian.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszy-dian-buat-lucky.html

sekilas pandang said...

salam ziarah tengok mee sedapnyer...

EkaWeird said...

anda kene tag http://iekapelik.blogspot.com/2011/04/tag-dari-melor.html

myzatulmarghliyana said...

pantang nampak gambo makanan terus rase nak mengidam nih.. he3.. mengalahkan org mengandung la pulak~