sila tinggalkan jejak korang ye

thanx for visiting this blog

^_^
kadang-kadang kite mencari cari dimana matahari,tapi allah berikan petir untuk kite,puas kite mencari,rupe rupenyer allah nak bagi kite pelangi yang indah

thank you~

Jan 13, 2014

hidup berdikari..

sejak kawen ni,macam2 ifnir belajar
dari sekecil kecil hal,smpai sebesar besar hal..
dari dalam umah,smpai berada di atas jalan raya

dari tak reti parking reverse,dh pndai dh sekarang
semua gara2 tempat parking yg super payah n open tu..
nasib ade anney tolong gtw,lagi lagi lagi~~gitu jelaa..

klw tak kerana suami ifnir,sape lgi..
dia la yg bgi semangat yg tak pernah putus kat ifnir
2mggu suami hntr pergi keje,ajar selok belok jalan..
ajar cmne nk jdi pemandu berhemah
semua suami ajar

smpai ke hari ni,dh 5bulan kawen,suami bangga dengan ifnir
sebab ifnir dh boleh bawak diri
drive sndri,tahu mengemas umah,tahu recycle ape yg patut
let say,bakul hantaran haritu,ifnir letak kat dapur,so boleh letak barang like roti,susun cantik2
umah kami masih lgi tiada kabinet dapur,yela,baru kawen,mane nk cekau duit buat kabinet
kome ingat murah kabinet?
ishhh...
xpela,kome ade duit..

bukan xmo pinjam duit,parent setuju je nk bgi pinjam
tapi kami ambil pendekatan xmo meminjam
kami nk kumpul duit sndri
nk rasa susah senang bersama
alhamdulillah..
bukan xde kabinet,masakan jadi x sedap
sepanjang kawen,suami naek berkilo berat
dia mula risau..tapi ifnir xkisah pn..xde nk komen2 ape pn suami naek berat
hensem whattt~ *owh,maap ler terpuji suami sendiri..hahahaha

dan kebahagian sebuah rumahtangga bukan diukur dari segala kelengkapan umah pn..
tapi mcm mane kita hargai pasangan kita,saling membantu, dan memberi sokongan..


ketawa bersama,menangis bersama..love u hubby~



4 comments:

Princess Feyqa said...

Asben fiqa pon lepas kawen perut dah start menonjol.hehe padahal wife dia masak bkn sedap pon huhu

cheekychubbycutegirl said...

hihi..maknanya suami fiqa suke la tu masakan fiqa.hehee..

S. Faezah said...

btul tu ifnir..nk kawen ni mmg mencari yg boleh up & down sama2..:)

cheekychubbycutegirl said...

aah..bak kata org ,give n take..:)