sila tinggalkan jejak korang ye

thanx for visiting this blog

^_^
kadang-kadang kite mencari cari dimana matahari,tapi allah berikan petir untuk kite,puas kite mencari,rupe rupenyer allah nak bagi kite pelangi yang indah

thank you~

Oct 14, 2014

suamiku berjambang,berjanggut..buat hatiku cair..malaya beard oil RM50 free postage

Dari Abi Hurairah berkata, telah bersabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud,


 "Di antara fitrah dalam Islam ialah memotong misai dan memelihara janggut, bahawasanya orang-orang Majusi (menyembah berhala) memelihara misai mereka dan memotong janggut mereka, maka janganlah kamu menyerupai mereka, hendaklah kamu potong misai kamu dan peliharalah janggut kamu". 


(Hadis Riwayat Ibn Habban.)
- See more at: http://rusukiri.blogspot.com/2013/04/manfaat-memelihara-janggut-dari-sudut.html#sthash.KdJSQHBA.dpufDari Abi Hurairah berkata, telah bersabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud,Dari Abi Hurairah berkata, telah bersabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud,hahahhhkkkkjjjjjsekarangdulu masa mula2Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri
sekarang trend ek ada jambang?



tapi memang hensem what orang berjambang.lagi2 lah suami sendiri berjambang..aduiiii~you look macho bebeh!
kalau hampa xsuka jangan la condem plak entry ni..ni entry kita :)

dulu masa mula2 kenal suami,sidia xde simpan jambang janggut ni.licin je kulit muka.
bila time kenduri pun xde jugak simpan jambang..alahaiii.ifnir harap sangat masa tu suami ada simpan jambang..tapi xpela.lepas kwen kita sampaikan hasrat dihati..

hari hari tengok suami dengan jambang nya yang dijaga rapi,siap beli multi-function electric shaver.ewah,kita sokong aje~
sebab apa kita sokong?sebab kalau dia xbeli shaver,nanti tak terurus plak jambang dia tu,kita pun rimas.

kadang duduk sesaje,suka pegang2 janggut dia.meltinggg!


menurut Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.
Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan pasangannya.

ihsan : sini


lagi lah,kita ni yang belum ada baby,sangatlah membantu jambang tu..hehe

so,sekarang,bila dah ada jambang,ada shaver,kita pun sokong la lagi dia nak beli minyak jambang..yela,minyak ni banyak manfaat.apa manfaat nya?

-merapikan janggut,misai,jambang & rambut
-melebatkan lagi janggut,misai,jambang,rambut
-menggalakkan & membantu pertumbuhan misai,janggut,jambang &rambut
-melembutkan misai dan jambang yang tebal
-mencegah dari keguguran janggut
-menjaga kulit dibawah janggut/jambang dan rambut
-memastikan misai,jambang dan janggut sentiasa tumbuh dengan sihat (tidak putus,gugur &split end)

tengok pagi2 sebelum g keje suami sapu minyak jambang tu,rasa nak sapu jugak lah kat anak2 rambut ni..nak suruh tumbuh jugak..hehe..



nak beli minyak jambang? boleh aje beli ngan kita..minyak janggut,minyak jambang..lai lai~~ orang bintulu boleh COD!




satu je permintaan kita...


cuma berharap,suami tak de la smpai mcm ni..hehehe





 "Di antara fitrah dalam Islam ialah memotong misai dan memelihara janggut, bahawasanya orang-orang Majusi (menyembah berhala) memelihara misai mereka dan memotong janggut mereka, maka janganlah kamu menyerupai mereka, hendaklah kamu potong misai kamu dan peliharalah janggut kamu". 


(Hadis Riwayat Ibn Habban.)
- See more at: http://rusukiri.blogspot.com/2013/04/manfaat-memelihara-janggut-dari-sudut.html#sthash.KdJSQHBA.dpuf


 "Di antara fitrah dalam Islam ialah memotong misai dan memelihara janggut, bahawasanya orang-orang Majusi (menyembah berhala) memelihara misai mereka dan memotong janggut mereka, maka janganlah kamu menyerupai mereka, hendaklah kamu potong misai kamu dan peliharalah janggut kamu". 


(Hadis Riwayat Ibn Habban.)
- See more at: http://rusukiri.blogspot.com/2013/04/manfaat-memelihara-janggut-dari-sudut.html#sthash.KdJSQHBA.dpuf

2 comments:

CintaHati Lina said...

Haha..kelakar.... tapi lelaki berjambang secara bersederhana itu sngt baik la terserlah kan....

Salam kenal dan salam ukhwah blogger hebat

Sharifah Amarina said...

follow sini #150. jemput singgah - http://sharifahamarina.blogspot.com/