sila tinggalkan jejak korang ye

thanx for visiting this blog

^_^
kadang-kadang kite mencari cari dimana matahari,tapi allah berikan petir untuk kite,puas kite mencari,rupe rupenyer allah nak bagi kite pelangi yang indah

thank you~

Apr 16, 2011

segmen:ketika aku kecil



sekarang saya tak tension,jadi sy buat segmen ni.haha

5 perkara nakal yang dilakukan semasa korang kecil dulu!
  1. baling batu kecik tinggi-tinggi tepi kereta jiran sebab nak hiburkan nuha(adik bongsu)..then,cermin kereta jiran pecah *cam xde mainan lain nak main,batu jugak yg dipilih..rasa cam bodoh je time tu.hahaha
  2. amik pistol yg peluru manik tu,pastu tembak kat pipi nuha..*ingatkan xde peluru.sumpah tak tipu T_T
  3. kalau mandi lam kolam plastik yg kecik tu,mesti biakan nuha jatuh sebab kalau dia jatuh,then ifnir selamatkan,konon-konon hero la.tapi kantoi sebab ummi nampak.hihihi
  4. berusaha bukak suis tong gas semata-mata nak main masak-masak ngan kakngah kat belakang rumah time ummi tido.pastu amik telur,kunyit,garam,gula,kicap etc.haha..last-last suar berlubang kena api.haha
  5. sumbat jelly gummy lam mulut kakngah time dia tido kat atas kerusi..pastu bila abi balik,abi marah kat dia sebab tido xgosok gigi dah la coklat tu banyak gula halus..hahaha..


5 permainan yang dimain masa korang kecil dulu!
  1. main tang tiang (lari untuk capai tiang)
  2. bola katok (softball bahasa betul)
  3. coca-cola (nanyi lagu,then lagu habis kat org tu,dia kena pijak kaki orang sebelahnya untuk singkirkan pemain..kalau main ngan dak laki masak r..kaki dorang panjang dan  beso,sekali pijak,boleh hancor kaki.haha)
  4. tang duduk 
  5. buaya (kalau xnak jadi buaya,make sure jangan hulurkan kaki/tangan/baju anda lebih dari tempat tinggi tu.hahaha)


Pengalaman pahit semasa korang kecil?

masa umo i 5tahun,i la orang yang paling malas ke sekolah tadika Al-Husna.tiap kali tiba ari ahad(terengganu),mesti nangis xmo g sekolah..
tiap-tiap hari menggelepur atas tanah sebab xnak masuk kelas..tapi tiap kali tu la abi tinggal je i menangis sorang-sorang..
oleh kerana i buat kerja gila tu lama sangat sampai menimbulkan rasa geram lam diri abi,abi amik ranting,pastu abi pukul i.sob-sob.
lagi kuat i nangis..pastu abi cakap,kalau xnak kena rotan lagi,cepat masuk kelas..
sakit oo kena rotan,last-last i masuk jugak lam kelas sebab xmo kena rotan.

lepas dari kejadian tu,i boleh g tadika sendiri ok(naik van yang tadika sedia).ciap sambut birthday lagi kat tadika.
tiap kali sebut time kecik-kecik mesti isu ni akan berbangkit sebab i la budak yg paling liat nak g sekolah.

4 comments:

EJA said...

salam dah follow dan komen.. jom follow dan gegarkan blog eja pulak

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-lagi.html

Nazim Nasri said...

jahat budak jahat hahah :D

thx sbb join

SiS NaD said...

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS.... DaTanG ZiaRaH DaRi BLoG aBG BeN... NaK KoTaKaN JaNJi TuK ZiaRaH RaKaN2 BLoGGeRS!~ (^_____^)V

JoM MeRiaHKaN DooNia BLoG MaLaYSia!~ (^_____^)V

apik pehe said...

hahaha..berat ngoti la budop nih..
nakal nih