sila tinggalkan jejak korang ye

thanx for visiting this blog

^_^
kadang-kadang kite mencari cari dimana matahari,tapi allah berikan petir untuk kite,puas kite mencari,rupe rupenyer allah nak bagi kite pelangi yang indah

thank you~

Oct 22, 2012

HJJ - hubungan jarak jauh


xsempat nak cite lagi pasal blind date yg tak berapa nk blind sgt tu.jmpe kul830pgi,matahari bersinar indah kot hari sabtu tu.hihi.biasanya hujan lebat..
alhamdulillah..ifnir rse syukur sgt.semoga allah permudahkan urusan ifnir dan cik buahati.

pgi ni rse mcm nk share tips je kt cni.
as we all know, kita hidup,membesar melalui pengalaman,mcm baby,tgk org maen henpon,dia pn sama naek nk maen henpon jgk,remaja lak,tengok gadis2 laen duk pakai baju debas debas,terikut ikut jgk,jadi melalui pengalaman la kita leh jadi matang..tpi ingat,buang la yg keroh-keroh tu,amik yg jernih je,jgn maen sapu jeee~

untuk mereka yang ada HJJ,(hubungan jarak-jauh) cm ifnir meh kita share same2..
fyi:insyaallah,kami just ad hubungan jarak jauh je..kami tak declare kapel,xde abang sayang,darling,manja,baby.hihi..kteorang just panggil nama je..dan ber'sweet2' lepas kawin itu lgi sweet mcm gula kn? ^_^..hehe

ok2..
meh bace meh~
..1.2.3....

*beristikharah
percayalah,bila kita ingat allah,allah pn akan ingat kat kita..xsalah buat istikharah ni,sebab kita nk mntk petunjuk dari allah,adakah pilihan yg kta nk buat tu betul or salah,sebab HJJ ni kene komitmen yg besar,.klw yg jenis nk berkepit 24jam mcm belangkas,mmg dia xmampu la kot nk buat HJJ ni..alhamdulillah,ifnir dh biasa HJJ(cerita dulu2)..ifnir harap,ifnir kuat nk buat HJJ kli ni ngn cik buahati..laupun ifnir ni jenis yg mengada,ckit2 nk nangis.hope ifnir kuat ^_^..xpe,jauh sekejap je.nnti dh boleh dekat2.ya-allah,smoga allah permudahkan urusan ifnir.aamiin~

*jgn penah putus berdoa
aah,doa jgn sesekali kita lupe...insyaallah,mintaklah dgn allah,allah akan bagi kat kita,cume waktu je berbeza,samada cepat/lambat.cik buahati slalu pesan suh ifnir bykkan doa.tiap2 hari dia pesan,
#insyaallah syg,ifnir xkan pernah lpe pesanan syg.. (amboi,gatai,pandai bersyg syg,ehehe,dlm blog berani laa,klw lam fon,just bahasakan nama ja.nti lepas nikah,baru nka ber'sweeet2'.hihi)

*ingat,laupun byk dugaan,cabaran,dan rintangan,jangan cepat melatah..
bila HJJ ni,byk pengorbanan yg nk kita buat..pengorbanan hati(jelez xpasal-pasal),masa..erm,duit tu xde sgt la kot,sb ifnir ngn cik buahati xdating berdua.first time jumpe 20/10 aritu,cik buahati datang pn, time tu ifnir ngn family ifnir.so,xde lak ifnir buat kuar duit.hihi.just pengorbanan masa ngn hati la kot...mcm hati ni,kadang2 ktia mcm tertanya tanya,ape la agknye si lelaki tu buat.so,xyah la jeles melampau sgt..jeles skit2 tu biasa la kan.amalkan sikap berterus terang.senang :)..yela,jgn expect sume org paham hati kita..

#ppsst ntuk korang yg suke hangin xtentu pasal kononye jelessss sgt3:kalau korang nk tw, kalau jeles yg ckit2 je tu,itu yg bgi nmpak comel tu.hihi.cube la.gudluck.hehehehe.

ape yg penting,klw kita xnak orang buat mcm tu kt kita,kita jgn buat org mcm tu kat org..,what goes around,comes around~ -_-

*belajar untuk memahami satu sama laen
ini penting ni..belajar untuk memahami satu sama laen.belajar terima hakikat,kalau pasangan kita bz,terima dgn ati terbuka.,bgi moral support kat dia.jgn kita p tambah masalah dia yg sedia ada byk tu..paham2 la kan.yeee~ifnir tw,ifnir pn kadang2 rse touching,sedih xpasal pasal sebab time syok2 maen msg bagai,tetiba cik buahati tak reply msg,dan dan tu jgk la ifnir nak sentap sorang2.biasanya ifnir buat gedix cm ni kalau cik buahati tak bz la..kalau cik buahati bz,xde nye ifnir nk touching2.hehehe..so,ifnir belajar untuk terima, bila kita berkenalan ngn orang yg dh keje ni,laen ckit caranya,sebab ifnir kan xkeje lgi,(ala,praktikal student,mcm mne la sgt kn..)

ok la,berenti kt cni dlu.sbnrnye nk cite pasal blind date,tpi xpela..postpone lgik..harini rse cm nk share tips atau ayt novelnye,pengalaman lalu mengajar ku erti kehidupan.*kelas kau jahh~~


**perhatian,sebarang kecelaruan pendapat dari pihak anda amatlah dikesali,kerana ini adalah pendapat,dan pengalaman dari tuan blog ini sahaja.so,dont hesitate to share ur opinion too~ tq..

7 comments:

nur anis said...

saya dah lebih 5 tahun berjauhan dengan si dia...sedih..tapi nak buat macam mana kan..:)

Wen said...

sy suka ayat awak... hehe.. dan tips awak. yeap... HJJ ni memang bnyak cabaran die... sy dengan tunang punhubungan jarak jauh selama 8 tahun. syukur... skrng da capai satu tahap... lagi selangkah selamat hubungan ni dengan ikatan kahwin. tp kawen lagi banyak benda kena pikir woh. apa pun kita kena positif kan?

Wen said...

sy suka ayat awak... hehe.. dan tips awak. yeap... HJJ ni memang bnyak cabaran die... sy dengan tunang punhubungan jarak jauh selama 8 tahun. syukur... skrng da capai satu tahap... lagi selangkah selamat hubungan ni dengan ikatan kahwin. tp kawen lagi banyak benda kena pikir woh. apa pun kita kena positif kan?

ifnirsweet said...

nur anis: 5tahun lame jgk tu..sabar k :)

ifnirsweet said...

wen : hehe..tq sudi bce ifnir merapu.hehe ^_^ ..insyaallah,dh x lame dh tu.huhu

Wen said...

heee... sama2... err terkomen 2 x lak.. sowie.. hehe... yeap. you pun.. i hrp kekal sampai bila2. :)

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com